Kennis

"bouwen aan een 'body of knowledge' op het gebied van neurologie, neurochirurgie en revalidatie"
"toepassing van de meest actuele kennis en standaarden"

Mooie woorden uit de missie en visie van onze afdeling, maar wat bedoelen we hier nu precies mee?
Er zijn verschillende manieren waarop we als afdeling van het V&VN naar deze stellingen toe willen werken, maar dat kunnen we ook niet zonder jullie input en kennis!

Een van de manieren waarop we als afdeling willen bijdragen aan de kennis van onze leden is het jaarlijks Neuro & Revalidatie Congres, binnenkort (22 juni) in het VUmc. Wederom heeft onze congrescommissie zich ingezet voor een prachtig gevarieerd programma dat alle neuro- en revalidatie verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten zal aanspreken. Met bekende sprekers als Marc Bakker en Erik Scherder rollen we van 'vermoeidheid' via 'proactive nursing', 'dr Google' door over een 'brug tussen neuro en revalidatie'. Dat kan je natuurlijk niet missen! Ben je nog nooit naar het N&R congres geweest? Dan kan je 50% korting krijg op de inschrijfkosten! (lees hier de voorwaarden)

Natuurlijk bestaat er in Nederland nog veel veel meer goede scholing! Ons kersverse bestuurslid Onderwijs (Noortje Schlattmann) heeft dan ook de flinke taak om in kaart te brengen wat er allemaal speelt. Dat kan ze niet alleen, daar heeft ze jullie voor nodig! Wordt er ergens een scholing georganiseerd, dan kan de afdeling N&R bijvoorbeeld helpen bij accreditatie. Wil je afdeling iets organiseren, maar kan je wel wat hulp gebruiken? Neem vooral contact op en wie weet kennen wij een leuke spreker voor je!

Naast het congres wordt er door onze werkgroepen ook van alles georganiseerd. Zo zijn er masterclasses Epilepsie en Parkinson georganiseerd en was er recent het symposium 'Revalidatieverpleegkundige aan zet'. Benieuwd? Houdt de agenda en website in de gaten!

Kennis opdoen is een van de leukste onderdelen van ons vak, want wat is nou mooier dan met de laatste inzichten je cliënten bij te kunnen staan. Nóg leuker is het natuurlijk om die kennis samen op te doen en weer te delen. Alleen dan blijven we als hele beroepsgroep in the lead en zorgen we samen voor de hoogste standaard van neuro- en revalidatiezorg.


Mis je iets in onze agenda? Stuur een mail naar neuro.webmaster@venvn.nl!

 

Vind meer artikelen in vergelijkbare categorieen Nieuws, Voorzitter

Gepubliceerd:24-04-2017
Aantal keer bekeken:2064

Geef je reactie

Goed om te weten: er kijkt altijd nog iemand naar je reactie voor we deze plaatsen.
We plaatsen deze alleen als ze respectvol en gepast zijn.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: