Blog contactpersoon internationaal: BVNV congres

Contactpersoon Internationaal.
Wat doe je dan?


Dan rij ik de avond voor Koningsdag naar Blankenberge België om daar twee dagen (27 en 28 april) aanwezig te zijn op het congres van de BVNV onze zusterorganisatie.
Op 27 april om 9.00 uur wordt het twee daags congres geopend door Guy Aerts, voorzitter. Hij doet dat in het Nederlands en Frans. Een welkom aan 500 (!) deelnemers in twee dagen.
Twee dagen die worden gevuld met veel verschillende thema’s variërend van het glymfatische systeem, wat pas in 2013 is ontdekt, naar muziek en uit bed met Bach, basiszorg, posterpresentaties en nog veel meer. Van glioblastoma naar Another fifty shades of Grey (neuroradiologie), Mendel en Mendelssohn waarin genetica werd uitgelegd op een manier waardoor je meteen genetica zou gaan studeren. Maar ook het second victim waarin aandacht was voor de gevolgen van (bijna) fouten in de zorg en op wie dat allemaal effect heeft. Dit alles op een hoog niveau verzorgd door verschillende neurologen en professoren. De dag is zo voorbij. De eerste dag wordt afgesloten met een glas Cava en een neurofuif welke tot in de kleine uurtjes doorgaat. Maar op dag twee is iedereen weer gewoon present. Dan mag ook ik een presentatie geven over Empathie met onze Noorderburen.
Tegelijkertijd op dag één een symposium over MS in het Nederlands en parallel in het Frans.
Twee dagen waarin ik weer geprikkeld ben, kennis heb opgedaan en opnieuw heb kennis gemaakt met vriendelijke, gastvrije Belgische collegae. Me heb verbaasd over het grote aantal deelnemers.
Ik hoop volgend jaar opnieuw te gaan en dan meer Nederlandse collegae daar te zien. Tevens om onze Belgische collegae te zien op ons congres op 22 juni.
Vervolgens op 12 mei in het vliegtuig naar Belfast voor de vergadering van de EANN op 13 mei. Ieder lid van N&R is ook automatisch lid hiervan. Tijdens deze vergadering wordt er vanuit alle landen een jaarlijks verslag gegeven van activiteiten welke daar plaats vinden. Wat kunnen we leren van elkaar. Kregen we inzicht in de financiën. Er zijn werkgroepen gevormd om meer zichtbaarheid te geven aan de EANN, deze groepen richten zich op research, onderwijs en sponsoring.
Voor ons land heeft deze vergadering concreet opgeleverd:
• Deelname aan ESNO (kijk maar eens op de website)
• Verlaging m.i.v 2018 van onze jaarlijkse financiële bijdrage met 50 %
• Vergadering in 2018 in Nederland.
Zeer inspirerende bijeenkomst, waarin we hard moeten werken en soms door taalproblemen meer inspanningen moeten leveren om elkaar te begrijpen (tenslotte is voor bijna niemand Engels de moedertaal). Maar ook gelachen en informeel contact gehad. Banden aangehaald met Belgische collega en plannen gemaakt om te zien of accreditatie van scholingen voor beide landen gerealiseerd kunnen worden.
Mijn vraag aan jullie: informeer mij over best practices in jullie instelling, dan neem ik die mee naar ESNO en kunnen we de Neurologie verpleegkunde beter op de kaart zetten.

Groet Hella Tulp

Vind meer artikelen in vergelijkbare categorieen Blogs

Gepubliceerd:29-05-2017
Aantal keer bekeken:1429

Geef je reactie

Goed om te weten: er kijkt altijd nog iemand naar je reactie voor we deze plaatsen.
We plaatsen deze alleen als ze respectvol en gepast zijn.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: