neuro en revalidatie nieuws

Laatste nieuws

 • De Nederlandse vereniging voor Neurologie heeft een consensus document uitgebracht over taakherschikking Neurologie.

  Lees meer
 • Op vrijdag 2 november 2018 is de Hersenletsel Alliantie opgericht met afdeling V&VN Neurologie en Revalidatie als partner.

  Lees meer
 • Mijn gevoel van eigenwaarde.... Doelbewust loop ik door de passage van het ziekenhuis, een bekertje koffie van de Albert Heijn to go in mijn hand. Een stukje lopen tijdens de pauze van mijn werkdag. “Ze is het echt, zie je dat Joost”, en ze geeft haar man een por. “Sjonge Liesbeth, dat we jou hier nog eens tegen komen. We hebben nog regelmatig jouw naam laten vallen thuis” Ik kijk van hem naar haar en weer terug. Een meisje van een jaar of twaalf staat naast haar ouders. Haar lange haar, donkere kijkers zeggen me werkelijk niets! Koortsachtig werken mijn gedachten, wat herken ik? Zie ik kenmerken van een neurologische aandoening? Zullen ouders iets meer zeggen waardoor ik het gat in mijn geheugen op kan vullen? 
  Lees meer
 • De Reehorst Ede.
  Dat was de plek op 27 maart 2018 waar je moest zijn om wat te leren over de zorg aan een patiënt die revalideert.
  Het maakt niet uit waardoor iemand revalideren moet, maar wel hoe hij of zij er uiteindelijk ermee omgaat in zijn of haar dagelijkse leven. Bij alle vier de workshops die ik heb gevolgd kon ik deze zin gebruiken en de hele dag aan elkaar linken. Iedere spreekster gaf hieraan op haar geheel eigen wijze een invulling.

  De professionele achtergrond en de eigen rugzak die de spreeksters met zich meedroegen maakten dat ik de hele dag door geboeid bleef en geïnspireerd huiswaarts keerde .
  Lees meer