neuro en revalidatie nieuws

Laatste nieuws

 • Mijn gevoel van eigenwaarde.... Doelbewust loop ik door de passage van het ziekenhuis, een bekertje koffie van de Albert Heijn to go in mijn hand. Een stukje lopen tijdens de pauze van mijn werkdag. “Ze is het echt, zie je dat Joost”, en ze geeft haar man een por. “Sjonge Liesbeth, dat we jou hier nog eens tegen komen. We hebben nog regelmatig jouw naam laten vallen thuis” Ik kijk van hem naar haar en weer terug. Een meisje van een jaar of twaalf staat naast haar ouders. Haar lange haar, donkere kijkers zeggen me werkelijk niets! Koortsachtig werken mijn gedachten, wat herken ik? Zie ik kenmerken van een neurologische aandoening? Zullen ouders iets meer zeggen waardoor ik het gat in mijn geheugen op kan vullen? 
  Lees meer
 • De Reehorst Ede.
  Dat was de plek op 27 maart 2018 waar je moest zijn om wat te leren over de zorg aan een patiënt die revalideert.
  Het maakt niet uit waardoor iemand revalideren moet, maar wel hoe hij of zij er uiteindelijk ermee omgaat in zijn of haar dagelijkse leven. Bij alle vier de workshops die ik heb gevolgd kon ik deze zin gebruiken en de hele dag aan elkaar linken. Iedere spreekster gaf hieraan op haar geheel eigen wijze een invulling.

  De professionele achtergrond en de eigen rugzak die de spreeksters met zich meedroegen maakten dat ik de hele dag door geboeid bleef en geïnspireerd huiswaarts keerde .
  Lees meer
 • Het Nederlands Geheugenpoli Netwerk (NGN) is voor iedereen die werkt op een geheugenpoli. Het NGN wil de komende jaren samen met haar leden de kwaliteit van diagnostiek en behandeling op de geheugenpoli’s in Nederland optimaliseren. Hierbij staat de kwaliteit van leven van mensen met geheugenproblemen en hun naasten centraal. Vanaf 2015 zijn vertegenwoordigers van verschillende disciplines en vanuit verschillende geheugenpoli’s met elkaar in gesprek over de wijze waarop het NGN vorm moet krijgen. In deze beknopte notitie worden de uitkomsten van de discussies samengevat in een gezamenlijke visie op hoofdlijnen. Deze visie dient als leidraad voor de nadere uitwerking om de ambities van het NGN te realiseren.   
  Lees meer
 • Op het moment dat de zuidelijke helft van Nederland aan het feestvieren was, stond ik, een aantal weken geleden, op 2300 meter hoogte in de sneeuw. Bij het ophalen van het skimateriaal dat we zouden huren realiseerde ik mij het vertrouwen dat ik in, voor mij onbekenden, moest stellen.
  Omdat ik zelf niet de kennis heb over waar veilige ski’s en schoenen aan moeten voldoen, moest ik er van uit gaan dat het bedrijf dat het materiaal verhuurde het best met mij en mijn gezin voor had.
  Nog maar drie jaar gelden stond ik voor het eerst op ski’s en is een blauwe piste al een hele uitdaging voor mij. Ik heb al mijn aandacht nodig om een beetje netjes de piste af te komen en ben erg blij dat ik mij niet druk hoef te maken over goed afgestelde bindingen.

  Dat zelfde vertrouwen moeten patiënten ook in, voor hen onbekende, verpleegkundigen stellen.
  Lees meer