Blog bestuurslid Onderwijs

Accrediteren en registreren voor het kwaliteitsregister V&VAls verpleegkundige wil je je vak op verschillende manieren bij te houden. Ongetwijfeld zijn er een aantal van jullie lid van een vaktijdschrift of houden jullie je vakkennis bij door middel van het lezen van wetenschappelijke artikelen of boeken. En dan is er natuurlijk ook nog het lidmaatschap bij de beroepsverening V&VN afdeling Neuro&Revalidatie.
Daarnaast is er ook de mogelijkheid tot het volgen van scholingen, soms verplicht, soms vrijwillig. In veel gevallen staat er dan ‘Accreditatie voor verpleegkundigen is aangevraagd’.
Maar wat betekent dit nou eigenlijk? En welk voordeel haal je daar uit?

Het volgen van een geaccrediteerde scholing heeft twee grote voordelen. Enerzijds betekent het dat de scholing voldoet aan de eisen die gesteld worden door V&VN. Er is binnen V&VN een onafhankelijke beoordelaarscommissie die elke aangeboden scholing beoordeeld op inhoud, kwaliteit en proces.
Door deze controle weet jij als deelnemer dat de scholing die je volgt gebaseerd is op de meest recente literatuur en dat er gekwalificeerde docenten staan.
Het levert echter ook nog wat anders op, als de scholing geaccrediteerd is krijg jij punten voor je kwaliteitsregister V&V. In het Kwaliteitsregister V&V kun je laten zien hoe vakbekwaam je bent én dat je voldoet aan de Beroepsnorm Deskundigheidsbevordering. Voor meer informatie hierover, verwijs ik jullie graag naar het kwaliteitsregister van de V&VN.

Onder de leden van onze afdeling zijn er vast een aantal die ook scholingen ontwikkelen en deze geven. Via deze nieuwsbrief wijs ik jullie graag op de mogelijkheid dat het voor iedereen mogelijk is om je scholing voor accreditatie aan te bieden. Zoals hierboven al omschreven levert het voor de deelnemer een zekere kwaliteit op, maar als ontwikkelaar wordt er met je meegekeken naar de kwaliteit en inhoud en kunnen we van elkaar leren. Op de bovengenoemde site, onder het tabblad ‘Aanbieders’ vind je meer informatie over wat je moet doen om je scholing voor accreditatie aan te bieden. Tevens vind je daar contactgegevens, mocht je er met de gegeven informatie niet uitkomen.

Al deze bovenstaande informatie dient natuurlijk een hoger doel.
Zoals ik hierboven al omschreef, kun je punten krijgen voor je Kwaliteitsregister V&V en de punten in dit kwaliteitsregister hebben wij allemaal nodig voor herregistratie van onze beroepsnorm deskundigheidsbevordering.
Het inschrijven in dit register is op vrijwillige basis maar met je inschrijving hierin en het bijhouden van je kennis kun jij bij je (toekomstige) werkgever aantonen dat jij voldoet aan de al eerder genoemde beroepsnorm en dat jij dus bevoegd en bekwaam je zorg verleend. En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste!

Vind meer artikelen in vergelijkbare categorieen Blogs

Gepubliceerd:31-08-2017
Aantal keer bekeken:565

Reactie(s)
Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: