neuro en revalidatie nieuws

Laatste nieuws

 • Tijdens mijn late dienst loop ik haar kamertje binnen.
  Een meisje van een half jaar oud ligt continue te huilen in haar bedje. Moeder heeft beide handen op haar buik en schud haar heen en weer om haar rustig te krijgen. Een CD met kinderliedjes staat op, de kamer is volledig verlicht. De deur naar de gang staat open. Vader zit op de bank te praten met een aantal familieleden. Het oudere broertje loopt in en uit.
  Ik heb maar een aantal seconden nodig om te zien, te voelen wat er nodig is.
  Lees meer
 • Ja! De vakgroep vertegenwoordigt zeker ook de Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ). In 2013 is opnieuw de vakgroep Revalidatie opgericht binnen de afdeling Neuro & Revalidatie, vanaf het begin is de GRZ vertegenwoordigd. Nieuwsgierig naar onze visie & missie en doelstellingen binnen de vakgroep? Kijk dan op https://neuro.venvn.nl/werkgroepen/revalidatie. Daar kan je ook lezen wie lid is van de vakgroep Revalidatie.  Waarom de GRZ? Juist deze “tak” van de revalidatie heeft de laatste jaren veel veranderingen en ontwikkelingen doorgemaakt. En nog is het volop in ontwikkeling. Van de 9A’s en 9B’s op een reactivering afdeling, met een ligduur van soms enkele maanden. Naar een financieringsstructuur binnen de Zorgverzekeringswet (ZVW), DBC’s en verkorting ligduur naar enkele weken. Lees meer
 • Tijdens het symposium Wat ALS… dat afgelopen vrijdag plaatsvond in Groningen is een unieke app gelanceerd voor verzorgenden en verpleegkundigen voor ondersteuning bij thuiszorg aan ALS-patiënten. Lees meer
 • Ja! De vakgroep vertegenwoordigt zeker ook de Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ). In 2013 is opnieuw de vakgroep Revalidatie opgericht binnen de afdeling Neuro & Revalidatie, vanaf het begin is de GRZ vertegenwoordigd.
  Nieuwsgierig naar onze visie & missie en doelstellingen binnen de vakgroep? Kijk dan op op de pagina vakgroep revalidatie. Daar kan je ook lezen wie lid is van de vakgroep Revalidatie.
  Lees meer