Missie en visie

De afdeling Neuro & Revalidatie bouwt aan een 'body of knowledge' op het gebied van neurologie, neurochirurgie en revalidatie en streeft van daaruit naar competente verpleegkundigen en verzorgenden.

De afdeling Neuro & Revalidatie streeft naar toepassing van de meest actuele kennis en standaarden (evidence based cq best practice) en werkt aan het bewustzijn van verpleegkundigen en verzorgenden dat men onderdeel is van een groter geheel (interne en externe ketens, multidisciplinaire samenwerking).

De afdeling Neuro & Revalidatie wil dit bereiken door krachtenbundeling van verpleegkundigen en verzorgenden uit diverse werkvelden en met diverse functies, door inzet van moderne media, door samenwerking met andere beroepsgroepen en patiëntenverenigingen en door internationale samenwerking.

Doelstelling

Het doel van N&R is de volgende:

Een bijdrage leveren aan de professionalisering van verpleegkundigen en verzorgenden, werkzaam binnen de neuro en revalidatie, door vakinhoudelijke en rolinhoudelijke activiteiten en deskundigheidsbevordering.

Jaarplan N&R 2017

Het bestuur van Neuro & Revalidatie heeft zich eind 2016 ontfermd over het jaarplan van 2017. In dit jaarplan vindt u verschillende items die naar voren komen. Bekijk hier het hele jaarplan.

Blog

Laatste nieuws

 • De Reehorst Ede.
  Dat was de plek op 27 maart 2018 waar je moest zijn om wat te leren over de zorg aan een patiënt die revalideert.
  Het maakt niet uit waardoor iemand revalideren moet, maar wel hoe hij of zij er uiteindelijk ermee omgaat in zijn of haar dagelijkse leven. Bij alle vier de workshops die ik heb gevolgd kon ik deze zin gebruiken en de hele dag aan elkaar linken. Iedere spreekster gaf hieraan op haar geheel eigen wijze een invulling.

  De professionele achtergrond en de eigen rugzak die de spreeksters met zich meedroegen maakten dat ik de hele dag door geboeid bleef en geïnspireerd huiswaarts keerde .
  Lees meer
 • Op het moment dat de zuidelijke helft van Nederland aan het feestvieren was, stond ik, een aantal weken geleden, op 2300 meter hoogte in de sneeuw. Bij het ophalen van het skimateriaal dat we zouden huren realiseerde ik mij het vertrouwen dat ik in, voor mij onbekenden, moest stellen.
  Omdat ik zelf niet de kennis heb over waar veilige ski’s en schoenen aan moeten voldoen, moest ik er van uit gaan dat het bedrijf dat het materiaal verhuurde het best met mij en mijn gezin voor had.
  Nog maar drie jaar gelden stond ik voor het eerst op ski’s en is een blauwe piste al een hele uitdaging voor mij. Ik heb al mijn aandacht nodig om een beetje netjes de piste af te komen en ben erg blij dat ik mij niet druk hoef te maken over goed afgestelde bindingen.

  Dat zelfde vertrouwen moeten patiënten ook in, voor hen onbekende, verpleegkundigen stellen.
  Lees meer
 • Ja! De vakgroep vertegenwoordigt zeker ook de Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ). In 2013 is opnieuw de vakgroep Revalidatie opgericht binnen de afdeling Neuro & Revalidatie, vanaf het begin is de GRZ vertegenwoordigd. Nieuwsgierig naar onze visie & missie en doelstellingen binnen de vakgroep? Kijk dan op https://neuro.venvn.nl/werkgroepen/revalidatie. Daar kan je ook lezen wie lid is van de vakgroep Revalidatie.  Waarom de GRZ? Juist deze “tak” van de revalidatie heeft de laatste jaren veel veranderingen en ontwikkelingen doorgemaakt. En nog is het volop in ontwikkeling. Van de 9A’s en 9B’s op een reactivering afdeling, met een ligduur van soms enkele maanden. Naar een financieringsstructuur binnen de Zorgverzekeringswet (ZVW), DBC’s en verkorting ligduur naar enkele weken. Lees meer